Onderhoud ski's en snowboards

Het onderhoud van je ski's en snowboard is heel belangrijk. Niet enkel voor je materiaal maar ook voor jezelf.

Door een ski goed te vlakken en de staalkanten nauwkeurig te slijpen, kan je tot 30% minder torsie op je knieën krijgen, wat de kans op kwetsuren sterk vermindert.

Het paradepaardje van ons technisch atelier is de WINTERSTEIGER MERCURY SDS met race-programma en traploze hoekinstelling. Met deze machine kunnen we exacte hoeken slijpen tot op 0,1 graad nauwkeurig. Dit is niet mogelijk met machines met schuurbanden. De machine werd door de jaren heen steeds verder geperfectioneerd; niet minder dan 19 verschillende aanpassingen zijn in samenwerking met Wintersteiger in onze machine geïmplementeerd. Dat maakt onze machine een van de meest verfijnde slijp-machines in Europa.

Wij zijn ook gekend buiten onze landgrenzen, zo laten verschillende skimerken bij ons hun test-ski's voor de Benelux slijpen en verzorgen we het onderhoud en technische expertise voor meerdere Belgische kampioenen. Iets waar we terecht fier op zijn.

Eén van de verbeteringen die we begin maart 2021 hebben doorgevoerd, is de plaatsing van lasers aan de invoer van de ski's. De lasers laten ons toe de meest ideale positie te bepalen voor de ski in de machine en helpt ons ook problemen met fout gemonteerde bindingen op te sporen; een probleem dat we wel vaker zien bij ski's die online werden aangekocht.

De optimale structuren zorgen voor een draaivriendelijke en directe sturing van de ski's of snowboard. De ski's of snowboards worden perfect gewaxt dankzij onze waxer van KT technics en onze infrarood module (optioneel).

In juli 2022 hebben we onze machine laten updaten door de V-edge te installeren. Dit maakt het mogelijk om 3 verschillende hoeken op 1 ski zetten indien gewenst. De zijkanten en onderkanten kunnen apart ingesteld worden alsook de lengte ervan.

Door deze optie kunnen Van Deer ski's op de juist manier geslepen worden.

Je kan dus zelf de service van je ski/snowboard samenstellen door de slijphoeken en de structuur te kiezen.

28 juni 2023 toestel ontworpen en gemaakt om slijpstenen (35 kg) eenvoudig en veilig te vervangen.

Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?