Over ons

It's all in the name, Sportservice staat garant voor een excellente service.

Als Oostenrijks gediplomeerd skileraar, gepassioneerd skitechnieker en skater startte Michel Segers op 26 mei 1997 Sportservice op. In Oostenrijk specialiseerde hij zich ook verder door opleidingen te volgen voor ski- en snowboardservice alsook voor bootfitting.

Ons doel is :

- Skiën veiliger en toegankelijker te maken - prestaties te verhogen met minder energie.

* door het materiaal aan te passen

* door het onderhoud aan te passen.

* door onze machines te optimaliseren.

* we blijven zoeken naar aanpassingen en oplossingen.

Michel is een uniek vakman met passie voor outdoor sports waaruit hij een prachtige zaak in Dessel heeft opgebouwd. Over de jaren heen werden de nodige investeringen gedaan om de meest nauwkeurige en modernste machines in het atelier te verkrijgen. Ondanks de expertise blijft het Sportservice team bijscholen en investeren in de nieuwste technologieën om zo de klanten ten volle te kunnen laten genieten van hun wintersportvakanties.

Kennis en de unieke hoog-technologische machines zijn dé perfect match, om ski's en/of snowboards een perfecte onderhoudsbeurt op maat te geven. Hierbij kan u keuzes maken uit hoe scherp of hoe draaivriendelijk uw ski en/of snowboard moet zijn. Ook hebben we in ons atelier keuze uit verschillende soorten wax. Deze kunnen al dan niet met de infraroodmodule extra behandeld worden.

Al jaren doet sportservice zijn duit in het zakje om de machines helpen te verbeteren. Zo werden al meer dan 19 voorstellen in onze machine geïmplementeerd in samenwerking met Wintersteiger...

In 2014 zijn we begonnen om de standaard parameters van de wave-structuur van Wintersteiger aan te passen. Met het Venturi effect (Wet van Bernoulli) in het achterhoofd slaagden we erin om het gewenste resultaat te bekomen.

in 2016 hebben we de aangepaste wave-structuur ook aan onze klanten aangeboden. Door de verbeterde waterafvoer skied deze wave-structuur dan ook heel aangenaam en vlot.

Sinds begin maart 2022 hebben we zelf lasers op de machine gemonteerd (zie foto's). Het slijpen van de ski's kan zo nog verfijnd worden door de ideale positie van de stempels te bepalen.

In juli 2022 hebben we onze machine laten updaten door de V-edge te instaleren. Hierdoor kunnen we 3 verschillende hoeken op 1 ski zetten indien gewenst. De zijkanten en onderkanten kunnen apart ingesteld worden alsook de lengte ervan.

Tips hoe u uw ski's en/of snowboard in topconditie houdt:

  • Doe het onderhoud direct na je vakantie. Zo vermijdt u extra slijtage door roestvorming op de staalkanten en uw belaag (onderkant ski) krijgt niet de kans om uit te drogen.
  • Opbergen voor een langere periode doe je best na een zomeronderhoud. Er wordt een beschermende wax-laag aangebracht die enkele dagen voor vertrek gratis wordt uitgeborsteld.
  • Berg je ski's en/of snowboard altijd droog, best op kamertemperatuur. Zo voorkomt u vroegtijd spanningsverlies uit de ski´s en/of snowboard.
  • Vervoer uw ski's/snowboard altijd beschermd en nooit zomaar op je dak. Het strooizout is heel schadelijk voor de staalkanten en de bindingen

Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?